Közélet

A Tesla beszáll a koronavírus-vakcina fejlesztésebe

Molekulanyomtatókat tervez a Tesla, mely segíthet a koronavírus elleni vakcina előállításában.

Molekuláris nyomtatókat tervez a Tesla, melyek segíthetnek a koronavírus elleni, a német CureVac által fejlesztett vakcina előállításában – írja a Reuters.

Twitter-oldalán tett bejelentése szerint a CureVac, egy eddig ismeretlen német vállalat mozgatható, automatizált mRNA gyártóegységet készít, amit Musk RNA microgyárnak nevez.

In principle, I think synthetic RNA (and DNA) has amazing potential. This basically makes the solution to many diseases a software problem.

— Elon Musk (@elonmusk) July 2, 2020

Az egységeket úgy tervezték, hogy

nagy távolságra is könnyedén szállíthatók legyenek és a megfelelő recept, dózis alapján szerkessze meg az oltóanyag összetételét.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

A molekuláris nyomtatók mellett Németországban több, szabályozási engedéllyel rendelkező külön gyártóhely is van, amelyek több százmillió adag előállítására képesek. Mind a nyomtatás, mind a tömeggyártás csak abban az esetben kezdődhet meg, ha valamelyik vakcinát hatásosnak találják.

A tübingeni vállalatot a Bill & Melinda Gates Alapítvány támogatja, és egyben az úgynevezett RNA technológia úttörője, olyan vállalatokat tudhat partnerének, mint a BioNTech, a Pfizer és a Modrena.

Világszerte több mint ötszázezer a halálos áldozata van a koronavírusnak

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

 

Elon Musk molekuláris nyomtató mRNA
Kapcsolódó cikkek