Közélet

Azonnali fertőtlenítést rendeltek el a Kamaraerdei Idősek Otthonában

A Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonokban összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal.

Azonnali fertőtlenítést végez a fővárosi kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában.

A fővárosi kormányhivatal pénteken közleményében azt írta: a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Kamaraerdei Idősek Otthona két telephelyén, a Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonokban összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal. A Kamaraerdei úti otthonban 13 gondozott és 2 dolgozó, a Rupphegyi úti otthonban 12 gondozott és 2 dolgozó érintett.

A kép illusztráció
Fotó: Balázs Attila / MTI

Azt írták:

a gyanú szerint a vírust egy gyógytornász vitte be az otthonba, aki 30 gondozottnak tartott gyógytornát. Egy idős gondozott elhunyt, 24 kórházban van, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak.

Az érintett munkavállaló augusztus végén dolgozott utoljára az idősotthonban, majd utolsó munkanapját követően telefonon jelentette be, hogy nem érzi jól magát.

A Kormányhivatal XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya mindkét helyszínen folyamatosan jelen van, a Kamaraerdei úti otthonban az érintett „C” épületre járványügyi zárlatot rendelt el, pénteken pedig mindkét otthonban fertőtlenítést végeznek – olvasható a közleményben.

járvány koronavírus Kamaraerdei Idősek Otthona
Kapcsolódó cikkek