Közélet

Közel félmilliárd forintért kelt el egy maszk

A méregdrága maszkból mindössze egyetlen darabot gyártottak.

Egy izraeli luxusékszer-márka készített egy maszkot, és mindössze egyetlen darabot gyártottak belőle. A nem mindennapi darabért 1,5 millió dollárt, azaz közel félmilliárd forintot fizettek – olvasható a Business Insider oldalán.

A Blikk szemléje szerint az összeg jó helyre kerül, hiszen a Yvel nevű cég vezérigazgatója, Isaac Levy az alkalmazottjainak ajánlotta fel. A koronavírus a céget is megtépázta, ezért Levy írt egy levelet a törzsvásárlóinak, amiben közölte, hogy:

amennyiben szeretnék, hogy a márka túlélje a világjárványt, rendeljenek tőlük egyedi ékszereket.

https://www.youtube.com/watch?v=3hLt2iVJC1E&feature=youtu.be

Majd a neve elhallgatását kérő üzletember 100 ezer és 10 millió dollár közötti összegben megbízta a céget azzal, hogy készítsenek el egy drágakövekkel díszített maszkot.

Ennek pedig eleget tettek, és megalkották a maszkot, amit 18 karátos fehérarany berakások és 3608 darab fekete, illetve fehér gyémántok díszítenek. A maszk 3 rétegből, egy külső aranyozott, gyémántokkal kirakott, egy középső csak aranyozott részből áll.

A befolyt összeg egyébként teljes egészében fedezi a cég 150 alkalmazottjának bérkiegészítését – így pedig olyan, mintha számukra nem is lett volna járvány.

 

Címlapkép: YouTube/Yvel Jewelry

koronavírus ékszer
Kapcsolódó cikkek