Közélet

Szájer József elismerte, részt vett azon a brüsszeli partin, ahol a rendőrség razziázott

A képviselő megerősítette, hogy ő volt az a magyar politikus, akit pénteken a rendőrök tetten értek egy illegális partin.

Egy belga lap kedden számolt be arról, hogy

múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajta ütött egy házibulin. A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Aznap közleményt adott ki Szájer József, a Fidesz EP-képviselője az üggyel kapcsolatban. A politikus közleményét teljes egészében közöljük:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam.

A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették.

A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja adott ki közleményt a képviselő döntéséről: „Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg.”

Vasárnap a VG.hu is megírta, hogy benyújtotta lemondását a Szájer József az európai parlamenti képviselői tisztségről. A lemondás 2020. december 31-el hatályos.

Szájer József
Kapcsolódó cikkek