Közélet

Teljesen új típusú katonai járművek gyártása indul meg Magyarországon

A katonai járművek fejlesztése és gyártása a 2021-es év folyamán kezdődhet meg.

Újfajta 4x4-es katonai járművek fejlesztése és gyártása indulhat meg Magyarországon 2021-ben – tudta meg a Portfolio.

A projektben a Rheinmetall magyar leányvállalata és a HT Division Zrt. vesznek majd részt: ez valószínűleg azt jelenti, hogy német szakértelemmel kerül majd sor a török Nurol Makina kerekes katonai járműveinek fejlesztésére és gyártására Magyarországon.

A katonai járművek fejlesztése és gyártása a 2021-es év folyamán kezdődhet meg.

A Portfolio szerint

pénteken egyezett meg a Rheinmetall Hungary és a HT Division Zrt. arról, hogy egy közös leányvállalatot hoznának létre, melynek a célja katonai gépjárművek fejlesztése és gyártása lenne Magyarországon egy meg nem nevezett külföldi befektető bevonásával.

Ülkemizin huzur ve güvenliği için, canı pahasına göğsünü siper ederek vazifesini fedakarca yapan Uzman Jandarmalarımızın...

Közzétette: Nurol Makina2020. december 8., kedd

A HT Division Zrt. az a vállalat, amely a Nurol Makinával, egy török hadiipari céggel tárgyalt újfajta kerekes harcjárművek beszerzéséről, így jó eséllyel a bejelentésben meg nem nevezett harmadik fél a Nurol Makina.

Kétféle harcjármű-típus beszerzése merült fel a török féltől a közelmúltban: az egyik az NMS 4x4, egy könnyű páncélozott, többcélú katonai jármű, a másik pedig az Ejder Yalcin, egy nagyobb, MRAP-konfigurációban működő 4x4-es kerekes páncélos.

 

 

Címlapkép: Facebook/Nurol Makina

hadipar
Kapcsolódó cikkek