Közélet

Csökken a képviselői fizetés és leépítés lesz egy magyar önkormányzatnál

A polgármester azt mondta: a bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. 

Tatabányán 30 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését, csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán, és költségcsökkentő intézkedések is várhatók a város életének számos területén – közölte közösségi oldalán csütörtökön a város ellenzéki polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta:

a város 16 milliárd forintos költségvetésében 2 milliárd forintos hiányt okoztak a járványhelyzet miatt elmaradt bevételek és a kormányzati elvonások.

A polgármester kiemelte, hogy a tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból.

Fotó: MTVA / MTI

Csökkentik a városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottsági tagjainak létszámát. A törvényben előírt feltételeket betartva kettővel kevesebb igazgatósági tagra és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség.

A polgármesteri hivatalban egyes feladatok összevonása után csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz, ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg – ismertette a polgármester.

A városházán megszüntetik a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt, ami 60 millió forinttal csökkenti a kiadásokat. A polgármester azt mondta, a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek