Közélet

Stumpf István felügyeli az egyetemek korszerűsítését

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint Stumpf Istvánt bízta meg az egyetemek korszerűsítésének felügyeletével.

Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka. Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!

– közölte Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158968173131093

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan közölte, hogy Stumpf István február elsejétől kormánybiztosként látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját; tevékenységét a miniszterelnök irányítja. A kormánybiztos kinevezéséről és részletes feladatköréről szóló kormányhatározat várhatóan még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben – mondta a sajtófőnök.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Stumpf István 1991-ben megalapította, és 1998-ig vezette a Századvég Politikai Iskolát, valamint irányította a Századvég Politikai Elemzések Központját. Az első Orbán-kormányban a Miniszterelnöki Hivatal minisztereként dolgozott. A Századvég című folyóirat alapító szerkesztője, 1996-tól társszerkesztője, 2002-től alkotmánybíróvá történő megválasztásáig a Századvég Alapítvány elnöke. Az Országgyűlés 2010-ben választotta az Alkotmánybíróság tagjává. Alkotmánybírói mandátuma 2019-ben lejárt.

Orbán Viktor egyetemek Stumpf István
Kapcsolódó cikkek