Közélet

Babos Tímea és Fucsovics Márton is továbbjutott az Australian Openen

Babos és Fucsovics is bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság versenyében.

Babos Tímea 7:6, 6:4-re nyert a világranglistán nála nyolc hellyel hátrébb álló belga Ysaline Bonaventure ellen, így a második körbe jutott az Australian Openen. Hétfő hajnalban egy másik magyar, Fucsovics Márton is pályára lépett: 4 óra 15 perc alatt győzte le az ausztrál ellenfelét.

A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

A világranglista 55. helyezettje hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal csapott össze – életében először -, aki 125. a rangsorban. Három brék után, meglepetésre a szabadkártyával főtáblára került ellenfél kapta el jobban a ritmust, és 46 perc elteltével hozta a nyitószettet. A magyar játékos azonban összekapta magát, és a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette a stabilan ütő ausztrál szerváját, így 2 óra 13 percnél már ő volt szettelőnyben.

A dél-afrikai születésű Polmans – aki tavaly bejutott a második körbe az Australian Openen – azonban nem adta fel, óriási csatában kicsikarta a rövidítést a negyedik felvonásban, és alig rontva kiegyenlített.

Három és fél óra elteltével a felek nekirugaszkodtak az utolsó játszmának, Polmans rögtön brékelt, de a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 2:2-nél utolérte őt. Fucsovics egy 15 labdamenetet hozó gémben ismét brékelt, majd 5:3-nál kiszerválta a fordulatos találkozót, amely 4 óra 13 percen át tartott. A magyar játékosra a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.

Babos Tímea és Fucsovics Márton a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon 2019-ben
Fotó: MTI/EPA/Ritchie Tongo

Babos Tímea bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében.

A legfrissebb világranglista 114. helyezettje hétfőn két szettben verte első összecsapásukon a belga Ysaline Bonaventure-t , aki 123. a rangsorban.

Az 56 perces első játszmában 2:2-nél egy-egy brék következett, majd a balkezes ellenfél 4:5-nél fogadóként szettlabdához jutott, de a 27 esztendős Babos fordítani tudott. Ez megtörte az egy évvel fiatalabb belga lendületét, aki a rövidítésben egyetlen labdamenetet sem tudott hozni.

A nyitójátszma után a remekül adogató magyar 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját, csakhogy a következő játékban Bonaventure is megremegett, és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.

„Most a győzelem a legfontosabb, voltak már sokkal jobb meccseim is” – nyilatkozta a soproni teniszező a Tennis love and game Facebook-oldalnak.

„Pozitívan álltam a mérkőzéshez, jól játszottam az ellenfél szettlabdájánál is, ami mutatja, hogy ismét jó úton haladok.

A mozgásommal is elégedett vagyok, az utolsó gémben a mostani fizikumomnak köszönhetem, hogy meg tudtam nyerni. A torna előtti kéthetes karantén nagyon nehéz volt, volt két mélypontom is, mert sokat voltam egyedül a szobámban, de túl vagyok rajta, és várom a következő meccset” – tette hozzá.

Babosra – aki címvédőként nem indul párosban Melbourne-ben – a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár, aki 101. a WTA-rangsorban.

 

Babos Tímea Fucsovics Márton
Kapcsolódó cikkek