Közélet

Marco Rossi a vakcina fontosságáról

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya magyarul üzen az oltás fontosságáról.

Ahhoz, hogy újra kinyissanak az éttermek, a mozik vagy a kávézók, arra van szükség, hogy minél többen beadassák maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Erről beszél Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál, Fischer Iván, Gerendai Károly és Marco Rossi Budapest új kampányában. A film végén Kulka Jánost is hallhatjuk.

A főváros új kampányában a kulturális élet, a sport és a vendéglátás kiemelt szereplői hívják fel a figyelmet a koronavírus elleni védőoltás beadatásának fontosságára. A film legfontosabb üzenete, hogy csak együtt tudjuk legyőzni a koronavírust és visszakapni a korábban megszokott életünket. Azt, amikor még lehetett színházba, moziba, múzeumba, focimeccsre vagy étterembe járni.

Most a védőoltás a kulcs, ami kitárja előttünk ezt az ajtót.

A videóban olyan népszerű közszereplők, mint Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál, Fischer Iván, Gerendai Károly és Marco Rossi fordítják meg Budapest kultikus helyszínein a zárva táblát, szimbolikusan újranyitva ezzel a budapestiek kedvelt helyeit.

https://www.youtube.com/watch?v=klUa2tMRdc0

Az oltás a társadalmi szolidaritás gesztusa – emeli ki az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál, aki a vakcina beadását inkább közösségi feladatnak, és nem az egyén feladatának tartja. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi a Kelen SC sportpálya öltözőjéből üzen magyarul (!), és alig várja, hogy a stadionok megteljenek újra élettel és szurkolókkal.

Gerendai Károly üres étterméből, Winkler Nóra a látogatók nélküli, kihalt Kiscelli Múzeumból, Ónodi Eszter pedig a Corvin Mozi sötét és üres nézőteréről üzen. Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! Erős város, erős közösség. Budapest. – zárja a filmet reménykeltő mondatokkal Kulka János mindenki által kedvelt hangja, keretezve és még inkább hangsúlyossá téve az üzenetet.

Most tehát mindannyian közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy visszatérhessen az élet a rendes, megszokott kerékvágásba, ehhez azonban fontos lépés a járvány elleni védekezésben a védőoltás minél magasabb lakosságarányú beadása. A videó szereplői maguk is támogatják a védőoltást, és mindenki mást is erre buzdítanak, hiszen csak így telhet meg újra élettel kedvenc fővárosunk, Budapest – írják a közleményben.

(Borítókép: Soós Bertalan)

Budapest vakcina összefogás
Kapcsolódó cikkek