Közélet

Filmet készített a Diamond Princess óceánjáróról az HBO

Ezúttal Hannah Olson rendezésében követhetjük a luxushajó történetét, amelyben a résztvevők eredeti felvételei is bekerültek.

Tavaly januárban elstartolt az HBO Avenue 5 sorozata, amelyet az Az Alelnök készítője, Armando Iannucci mellet Hugh Laurie neve is fémjelez. Egy nappal később elhagyta a kikötőt a Diamond Princess névre keresztelt luxushajó, amely Kína mellett az egyik első koronavírus gócpontként híresült el a világon – írja a Fast Company.

A szériaeseménye az Avenue 5 bolygóközi luxus űrjárón zajlik, amelynek utasai a váratlan események miatt a fogytán lévő ellátmány ellenére tovább kell, hogy a hajón tartózkodjanak mint tervezték, ezért erőteljes elégedetlenség tör ki a fedélzeten.

A héten azonban újabb HBO sorozat premierjét vetítik, amelyben a Diamond Princess luxushajó utasainak saját készítésű felvételei is belekerültek.

Alig egy évvel később újabb szériát dob piacra a HBO, ezúttal Hannah Olson rendezésében készült The Last Cruise-ban követhetjük a Diamond Princess hajó történetét, amely egész pontosan előrevetítette a későbbi eseményeket a járvány elterjedésével a szárazföldön.

Hölgyeim és Uraim, amint látják, a helyzet teljesen az irányításunk alatt áll, nincs semmi okuk az aggodalomra

– hangzik a bejelentés a filmben. Hasonló dokumentumfilm készült a témában 76 nap címmel is, amelynek eseményei 2020. januárjától követik a vírus terjedését egy kínai kórház dolgozóinak szemszögéből.

Dokumentumfilm készült Karikó Katalinról

Karikó Katalin, aki életét az mRNS-nek szentelte, akinek kutatásai a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinákhoz vezettek.

(Címlapkép: HBO / Youtube)

járvány COVID-19 Avenue 5 koronavírus Diamond Princess sorozat HBO
Kapcsolódó cikkek