Közélet

Az online időpontfoglalóval egyelőre csak a Sinopharm-vakcinára lehet jelentkezni

Minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására.

Megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására – közölte a koronavirus.gov.hu.

Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva.

A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. Az időpontfoglaló elérhetősége: eeszt.gov.hu

Az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos oltási munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Az időpontfoglalóban jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm vakcinával történő oltásokra.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

Itt ellenőrizheti mindenki, hogy a regisztrációja milyen státuszban van.

A taj-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

 

koronavírus időpontfoglaló oltás
Kapcsolódó cikkek