Közélet

Sikerült eloltani a Szentendrén lángra kapott áruházat

Összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó.

Kigyulladt szerda este a szentendrei Spar raktára, és nem sokon múlott, hogy a tűz átterjedjen a környező üzletekre vagy a benzinkútra. Arról már szerda éjjel beszámoltunk, hogy Szentendrén tűz ütött ki egy 2000 négyzetméteres áruház raktárában, amit a katasztrófavédelem munkatársainak azóta sikerült megfékezniük – írja a hvg.hu.

A tűzoltóknak közös erőfeszítésekkel sikerült eloltaniuk a lángoló raktárat. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók.

Összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta a lángokat:

  • 16 járművel 46 hivatásos tűzoltó,
  • 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó.
  • A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem két mobil laborja is. Az esti közlés szerint lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe.

    A tűz a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült.

    A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember hagyta el.

    Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a gazdasági lapnak elmondta: senki nem sérült meg, mindenki időben kijutott a raktárból. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet.

    (Címlapkép: MTI/LakatosPéter)

    Szentendre tűzoltók Spar tűz
    Kapcsolódó cikkek