Közélet

Áder: mihamarabb segíteni kell a Covid-árvákat

Az államfő és felesége által alapított Regőczi István Alapítvány már csaknem nyolcszáz gyermekről és több mint ötszáz tragikus sorsú családról szerzett tudomást.

A segítségnek minél hamarabb meg kell érkeznie a koronavírus-járványban árván vagy félárván maradt gyermekekhez

– hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában tartott szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentette: a bíróság kedden bejegyezte az erre a célra létrehozott Regőczi István Alapítványt.

Az államfő felelevenítette, három hete jelentette be feleségével, Herczegh Anitával közös szándékukat, hogy alapítványt kívánnak létrehozni a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére. A bejelentés óta már csaknem nyolcszáz gyermekről és több mint ötszáz ilyen tragikus sorsú családról szereztek tudomást – közölte.

Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

Támogatónak már az első perctől kezdve sokan jelentkeztek: érkeztek pénzügyi, jogi, pszichológiai jellegű felajánlások, többen pedig kulturális produkciók megszervezésén keresztül nyújtanának segítséget

– mondta Áder János.

Az alapítvány kurátora Herczegh Anita, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus-pszichoterapeuta és Ürge-Vorsatz Diána fizikus-klímakutató. Az alapítvány bankszámlaszáma: 11705084-21448492.

Herczegh Anita a Figyelőnek adott interjúban részletesen beszámolt az alapítvány létrehozásáról, jelezve, legalább két évtizedre tervezik a szervezet munkáját.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek