Közélet

Ausztriával is létrejöhet a kétoldalú utazási megállapodás

Magyarország kész kétoldalú megállapodást kötni Ausztriával is – közölte Orbán Viktor a az osztrák törvényhozás elnökével folytatott tárgyaláson.

Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Wolfgang Sobotkát, az osztrák törvényhozás, a Nemzeti Tanács elnökét, akivel a koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi és ausztriai védekezésről is tárgyaltak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke

Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök kifejtette: Magyarországon az oltásoknak köszönhetően megkezdődhetett a korlátozások fokozatos enyhítése, és most már a legjobbak között vagyunk Európában az átoltottságot és a korlátozó intézkedések feloldását tekintve. Örömmel látjuk – folytatta -, hogy Ausztria is fokozatosan visszatér a normális élethez, és ismét be lehet utazni az országba turisztikai céllal is.

A tárgyaláson elhangzott: az európai COVID-útlevél bevezetéséig még hosszú hetek lehetnek hátra, addig is érdemi áttörést a védettségi igazolásaink kölcsönös elismerése jelenthet, s erről Magyarország kész kétoldalú megállapodást kötni Ausztriával is.

beutazási korlátozások koronavírus elleni oltás kétoldalú megállapodás Ausztria
Kapcsolódó cikkek