Közélet

Már a Szputnyikra is lehet időpontot foglalni

Megint lehet időpontot foglalni a koronavírus elleni oltásra.

Azok, akik már regisztráltak az oltásra, azt online időpontfoglalóban bejelentkezhetnek valamelyik kórházi oltópontra – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A kormányzati portálon azt írják:

Jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásra lehet időpontot foglalni. Továbbá azok a regisztráltak, akik erről a Vakcinainfótól SMS-t kapnak, már Szputnyik oltásra is tudnak időpontot foglalni, a május 6. és 11. közötti időszakra.

A Pfizer-oltásra az időpontok elfogytak, mert nincs beadható Pfizer-vakcina

– olvasható a portálon. A kedden érkezett Pfizer-szállítmány egyik részét második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16-18 évesek beoltását kezdik meg, mert a korosztály oltására csak ez a vakcina rendelkezik engedéllyel – teszik hozzá.

Fotó: Balázs Attila / MTI

A portál kiemeli: az oltási programban elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már csak az egyes embereken múlik, hogy ki mikor kapja meg az oltást, hiszen az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően minden feltétel adott ahhoz, hogy mindenki, aki regisztrál, be legyen oltva.

Az időpontfoglalóba a taj-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Itt kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Mindenki csak egy foglalást tud tenni saját részre, ami nem módosítható, és mindenki ugyanott kapja meg a második oltást is, ahol az elsőt. Az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kapnak a regisztráltak.

Regisztráció oltásra

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

vakcina regisztráció Szputnyik V vakcina astrazeneca SinoPharm Pfizer/Biontech
Kapcsolódó cikkek