Közélet

Megjelent a rendelet a ballagások megtartásának feltételeiről

Május 25. napját követően megszervezhető, illetve megtarthatók a ballagási rendezvények – olvasható a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben. 

A idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, erre vonatkozó paragrafusával ellentétben eltérően, a ballagási rendezvény a köznevelési intézmény, illetve a szakképző intézmény (a továbbiakban együtt: nevelési, oktatási intézmény) nyitott, épületen kívüli területein – 2021. május 25. napját követően – megszervezhető, illetve megtartható – olvasható a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben.

Ballagási rendezvény esetén az azon résztvevő, ballagó gyermek, illetve tanuló által meghívott személyek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, azzal, hogy a nevelési, oktatási intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

Fotó: Komka Péter / MTI

A ballagási rendezvény helyszínére történő belépés rendjét, a nevelési, oktatási intézmény zárt részein történő áthaladás rendjét, valamint az egy ballagó által meghívható, a nevelési, oktatási intézmény területén lévő szabadtéren zajló eseményeire beléptethető meghívottak számát a nevelési, oktatási intézet vezetője állapítja meg.

A kormányrendelet értelmében a nevelési, oktatási intézmény vezetője a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából a ballagási rendezvényen betartandó magatartási szabályokat állapíthat meg.

A meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon kötelesek viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Ez alól kivételt kivételt képez:

a) a hatodik életévét be nem töltött kiskorú,

b) az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy,

c) a ballagó és

d) a ballagási rendezvényen fellépő.

ballagás oktatás kormányrendelet megrendezhető
Kapcsolódó cikkek