Közélet

Orbán Viktor: aggasztó, hogy hárommillió ember nem oltatta be magát

Van 3 millió potenciálisan fertőzésre váró ember, akit a vírus meg fog találni

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak. „Aki be van oltva, ők a mostani tudásunk szerint védettek a vírusvariánsokkal szemben” – tette hozzá. A kormányfő közlése szerint

az oltások tekintetében 1,5-2 hónap előnye van Magyarországnak az más országaihoz képest.

Hozzátette, az élet újraindításában is jól áll az ország, de

aggasztó, hogy sokan továbbra sem oltatták be magukat. Orbán Viktor elmondta, a variánsok azokat találhatják meg, akik eddig még nem vették fel az oltásukat.

„A vírussal szemben egyedül az oltás jelent megoldást” – mondta.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő szerint a gazdaság rugalmasságát korlátozó intézkedések nem jók. A miniszterelnök azt mondta, hogy a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van Európára. Hozzátette,

a járvány utáni élet nem lesz olyan, mint előtte. A a kormányfő szerint arra irányul, hogy kiderüljön, mik legyenek azok a pillérek, amelyekre építeni lehet az életet a járvány után.

Most képesek vagyunk a versenytársainknál olcsóbban és jobb minőségben élelmiszert és ipari terméket eladni, ebből él az ország.

- hangsúlyozta. „Ami ezt a képességünket csökkenti, az lerontja a versenyképességet, tehát rosszabbul fogunk élni” – tette hozzá.

Nem fogadunk el kívülről ránk erőltetett adókat. A mostani adórendszer megváltoztatása az életszínvonal romlásához fog vezetni

– mondta. Hozzátette, hogy azt szeretné,

ha Magyarország ne hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó lehessen a jövőben.

„Jó lenne, ha az államadósság nulla közelében lehetne és költségvetési többlet lenne, de ez a következő években nem reális” – mondta.

járvány koronavírus Orbán Viktor gazdaság
Kapcsolódó cikkek