Egy biatorbágyi férfi október 22-én reggel kiment az autójához, és azt vette észre, hogy a motorháztető behorpadt, helyenként a festék is lejött, és minden tele volt piros üvegszilánkokkal – számolt be a különös esetről a Telex.

A tulajdonos az esetet megosztotta egy repülős Facebook-csoportban, amit Veres Viktor is látott, aki kinyomozta – egy hosszú posztban ki is fejtette –, hogy a szilánkok valószínűleg egy Boeing 737–800-as alsó, narancssárga villanólámpájának (anti-collision light) búrájából származnak.

Fotó: Shutterstock

Ezeknek az a funkciója, hogy a lámpákat a repülők géptörzsének alsó és felső részére szerelik, hogy ezáltal a gépmadarakat könnyebben észre lehessen venni.

Még egy videó is készült a becsapódásról, mely szerint október 21-én 18.41:22-kor látható, ahogy valami eltalálja az autó motorháztetőjét.

Aznap abban az időpontban két repülőgép járt Biatorbágy fölött, egy a KLM-től és egy a Ryanairtől. Veres számításai szerint az utóbbi, Dublinba tartó gép lámpabúrája „landolhatott” a motorháztetőn.