Arnold Schwarzenegger színész és volt kaliforniai kormányzó péntek délután közúti balesetet szenvedett Los Angeles Brentwood negyedében, amelyet követően egy nő könnyebb sérülésekkel érkezett a kórházba – közölte a színész szóvivője a BBC-vel.

A baleset, amelyben négy jármű volt érintett, pénteken 16 óra 30 perc körül történt a Sunset Boulevard és az Allenford Avenue kereszteződésénél – mondta Drake Madison rendőrtiszt, a Los Angeles-i Rendőrkapitányság szóvivője. 

A rendőrség közleménye szerint a mentők kórházba szállítottak egy nőt, aki a fején sérült meg. 

Fotó: Shutterstock

A rendőrség nem fedte fel a balesetben résztvevők kilétét, amelyről a TMZ internetes kiadvány számolt be először, az ütközésben érintett járművekről pedig nem adott tájékoztatást. Schwarzenegger szóvivője megerősítette, hogy a volt kaliforniai kormányzó éppen elhagyta az otthonát, és egy GMC Yukon autó volánja mögött ült és egy Toyota Prius autóval ütközött.

Schwarzenegger nem sérült meg, a helyszínen maradt - közölte szóvivője. "Sem az alkohol, sem a kábítószer nem számít tényezőnek ebben az ütközésben" – áll a Los Angeles-i rendőrség közleményében. "Minden érintett fél a baleset helyszínén maradt." Schwarzenegger nem ivott alkoholt – erősítette meg a szóvivője is a Los Angeles Timesnak.