A francia sportminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a kormány szigorított az eddig érvényben lévő szabályokon. Hozzátették, senkivel sem tesznek kivételt, így az összes néző és versenyző csak akkor léphet be nyilvános helyre, ha be van oltva.

A többi Grand Slam-torna közül a wimbledoni szabályokról a brit kormány dönt majd, míg a US Open esetében New York egészségügyi szabályozása lesz az irányadó. Jelenleg a Nagy-Britanniába oltatlanul utazókra tíznapos karantén vár, míg az Egyesült Államok november óta – egy-két különleges kivételtől eltekintve – csak oltott utasokat fogad.

Fotó: Shutterstock

A vakcinák kérdése azt követően kapott kiemelt figyelmet a teniszvilágban, hogy a világelső szerb Novak Djokovic oltás hiányában nem vehet részt a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon. A kilencszeres melbourne-i bajnok sztár vízumát ausztráliai megérkezését követően bevonták, ami ellen ugyan Djokovic fellebbezett, ezt végül elutasították, így a címvédőnek haza kellett repülnie.

A Reuters beszámolója szerint amennyiben továbbra sem oltatja be magát Djokovic, a többi, kisebb-nagyobb tornán való részvétele is veszélybe kerülhet, ugyanis egyre több ország szabja meg a beutazás feltételeként a vakcina beadatását.