A 30 éves Wang január 6-án indult el egy vakrandira szülővárosában, a közép-kínai Csengcsouban, akit randipartnere saját készítésű vacsorával szeretett volna meglepni. Wang a vacsorát követően már éppen hazafelé készülődött, mikor kiderült, hogy a koronavírus miatt az egész környéket lezárták, így kénytelenek voltak egymás társaságában tölteni a karantént – írja a CNN.

Kínában rendszeresen zárlatot rendelnek el, ha koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak egy-egy tartományban:

az ad-hoc lezárások az ország szigorú "zéró-covid" stratégiájának része.

Wang a közösségi médiában is megosztotta a karantén szokatlan pillanatait, például amelyeken a fiú ételt főz neki, felsöpri a padlót vagy épp a laptopján dolgozik. A közzétett videófelvételek a Weibon – a Twitterhez hasonló kínai platformon – is nagy sikert arattak. 

Képünk csak illusztráció! Fotó: Shutterstock

Azon kívül, hogy nagyon csendes, minden más pozitív vele kapcsolatban. Bár a főztje nem túl jó, mégis hajlandó időt és energiát fektetni a főzésbe, ami elég klassz

 – mondta a nő a The Paper nevű kínai lapnak. 

Wang videóiban azt is megosztotta, hogy a randipartnere egy igen népszerű kínai ételt, paradicsomos rántottát főzött neki. A 30 éves hölgy hétfői bejegyzésében azt nyilatkozta, hogy az eredeti videót végül törölnie kellett, miután túl sok megtekintést ért el, és néhány barátja elkezdte hívogatni a férfit. Azt nem lehet tudni, hogy Wang jelenleg is a házigazda lakásán tartózkodik-e még.

Csengcsou, Henan tartomány fővárosából több mint 100 koronavírusos esetet jelentettek az elmúlt időszakban. A hatóságok kedden bezártak minden olyan üzletet, amelynek nem létfontosságú a nyitva tartása, többek közt a szépségszalonokat. Ezen kívül a rizikósabb területeken felfüggesztették a buszok és taxik közlekedését is.