Kedden kezdték árulni az Egyesült Államokban a Spotify Car Thing nevű újdonságát, amellyel a vezetés közbeni zenehallgatást szeretné kényelmesebbé tenni a vállalat. A műszerfalra szerelhető kütyüt a The Verge beszámolója szerint 89,99 dollárért (28 ezer forintért) árulják, ami 10 dollárral több az októberben meghirdetett árnál. Akkor még nem lehetett megvásárolni a terméket, csak előzetes regisztrációkat fogadtak.

A Car Thing célja, hogy kényelmesebbé tegye a Spotify vezetés közbeni használatát. Nincs hangszórója, és saját adatkapcsolattal sem rendelkezik, vagyis 

tulajdonképpen egy Spotify távirányítóként funkcionál, amely az autó hangszóróira ad kimenetet.

A vezérlés hibrid: érintőképernyő és hangvezérlés is rendelkezésre áll, utóbbi a Spotify saját „Hey Spotify” asszisztensén keresztül működtethető. A használathoz Spotify Premium előfizetés és adatkapcsolattal rendelkező telefon egyaránt szükséges.

A 89,99 dolláros árért a fogyasztó magát a Car Thing eszközt kapja, kiegészítve a rögzítőelemekkel és egy töltőkábellel, amellyel az autó USB csatlakozójához (ha van), vagy a mellékelt 12 V-os adapterhez köthető a berendezés.

Az eszköznek nincs újratölthető akkumulátora, így folyamatos hálózati kapcsolatra van szükség a használatához.

A telefonhoz bluetooth-al csatlakozik.

A Spotify azt állítja, a terméktesztek során megfigyelték, hogy a Car Thing használói többet hallgattak zenét autózás közben, mert az eszköz megkönnyítette ezt a folyamatot. A The Verge újságírója azonban hozzáteszi ehhez azt is, hogy mikor kollégája tavaly kipróbálta a berendezést, úgy találta, nem sokkal jobb az eddigi megoldásnál: a műszerfalra szerelt a telefonnál.