Ha tippelnem kellett volna, hogy melyik amerikai cégvezető fog DJ-ként fellépni a chicagói Lollapalooza fesztiválon, elsőre biztos, hogy nem a Goldman Sachs vezérigazgatója, David Solomon jutott volna az eszembe, pedig az lett volna a helyes megfejtés. A befektetési bankár közelgő fellépéséről a Mixmag számolt be, kiszúrva Solomon zenei pályafutásának szentelt Instagramján az erről szóló bejegyzést.

A 60 éves üzletember 2015 óta DJ-zik, 

ám nyilvánvalóan nem ez a fő megélhetési forrása a tavalyi évben Goldmantól kapott fizetését megduplázó, így 2021-ben 35 millió dollárt hazavivő bankárnak, aki 2018-ban kiadót is alapított. Ugyanabban az évben nevezték ki a vezérigazgatói pozícióra is. 

Fotó: Craig Barritt / Getty Images for Casamigos

A fellépését bejelentő bejegyzésben a fesztivál line-upja is látható, és arra Solomon neve is felkerült, igaz jóval kisebb betűkkel mint a húzónevek, akik az idei évben a Metallica, Dua Lipa, J. Cole, Green Day, Doja Cat, Machine Gun Kell, Lil Baby és Kygo lesznek. 

A fellépésből származó bevételeket a bankár különböző, függőségek kezelésével, vagy épp az éhezés felszámolásával foglalkozó szervezeteknek ajánlja fel.

A zenei pályafutását viszonylag későn kezdő üzletember két száma is 4. helyet ért el a Billboard magazin elektronikus zenei listáján. Zenéje leginkább a populáris EDM kategóriájába sorolható, mely nem akarja különösebben megfejteni a világot.

2020 nyarán a Chainsmokerz előtt fellépett New Yorkban a Safe&Sound nevet viselő, a koronavírus alatt is biztonságos bulizást demonstrálni hivatott rendezvényen, melyet később a hatóságok a távolságtartási szabályok megsértése miatt vizsgáltak. A Goldman Sachs akkor azt közölte, hogy Solomon nem maradt a rendezvény végéig a helyszínen.