BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy párduc és egy jaguár társaságában rekedt Ukrajnában az indiai orvos

A doktor egy pincében lakik az állatokkal, amelyet csak élelemszerzés céljából mer elhagyni.

Több mint egy hete rejtőzködik egy társasház pincéjében egy indiai orvos, akinek egy párducról és egy jaguárról is gondoskodnia kell

– írja a BBC.

A doktor a veszélyzónában található Donbas-régióban tartózkodik, és csak élelemszerzés céljából meri elhagyni a szűk, sötét helyiséget. A két állat a kijevi állatkertből származik.

A párduc és a jaguár nagyon sokat eszik, a férfi a napokban 23 kg juh-, pulyka- és csirkehúst szerzett be nekik a szomszédos falvakból, a szokásosnál négyszer magasabb áron. Az orvos szerint az állatok is nagyon félnek a bombarobbanások és a lövések hangjától, ezért sosem hagyná magára őket. A gyermekeiként szereti őket – nyilatkozta.

A férfi már másodszor él át háborús helyzetet Ukrajna területén, korábban Luhanszkban élt. A kórház, ahol dolgozott, bezárt a háború alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.