A svájci milliárdos, Hansjörg Wyss azt nyilatkozta, felajánlották neki azt a lehetőséget, hogy csatlakozzon a Chelsea felvásárlási ajánlatához, mivel egyre nagyobb nyomás nehezedik Roman Abramovicsra a klub eladása miatt – írta meg a The Guardian

Abramovics korábban bejelentette, átadja a klub irányítását a Chelsea jótékonysági alapítványának. A klubot 2003 óra irányító orosz milliárdos azt közölte, hogy az elmúlt 20 év során mindig a klub érdekeit tartotta szem előtt, most is ezt teszi, és a jelenlegi helyzetben ez a döntés szolgálja legjobban a klub, a játékosok, a személyzet és a szurkolók érdekeit. 

Az orosz milliárdos hevesen vitatja a Vlagyimir Putyinhoz való állítólagos kötődéseiről szóló híreket, vagy azt, hogy bármi olyat tett volna, amiért a brit parlament által elfogatott szankciók alá kell hogy essen. 

A Chelsea közlése szerint a klub nem eladó, de ezt az állítást árnyalja, hogy Wyss azt mondta, felkérték, csatlakozzon egy „hat-hét befektetőből” álló konzorciumhoz, amely meg akarja vásárolni a klubot. Nincs arra utaló jel, hogy Abramovics le akarja hívni azt az 1,5 milliárd font értékű kölcsönt, amelyet a Chelsea-nek adott a 2003-as megvásárlása óta. Wyss azonban azt közölte, hogy Abramovics el akarta adni a klubot, bár a 86 éves férfi hozzátette, a jelenleg kért ár túl magas volt. 

Fotó: By Oceana - The Wyss Foundation and Oceana, CC BY 3.0

Abramovics megpróbálja eladni az összes villáját Angliában, a Chelsea-től is szeretne gyorsan megszabadulni

– nyilatkozta Wyss a Blick című svájci lapnak. „Én és három másik személy kedden kaptunk egy ajánlatot, hogy vásároljuk meg a Chelsea-t Abramovicstól. Most négy-öt napot kell várnom. Abramovics jelenleg túl sokat kér. Tudja, a Chelsea 2 milliárd fonttal tartozik neki. De a Chelsea-nek nincs pénze. A mai napig nem tudjuk a pontos eladási árat.”

A milliárdos Wyss azt mondta, nem megy bele egyedül az üzletbe, a Blick pedig arról számolt be, hogy a konzorciumban egyelőre három amerikai üzletember is szerepel.

Londoni ingatlanjai eladására készül Abramovics egy brit parlamenti képviselő szerint

Roman Abramovics eladja londoni ingatlanjait Chris Bryant brit parlamenti képviselő szerint.

 

Címlapkép: JUSTIN TALLIS / AFP