Kényszerleszállást hajtott végre a Donald Trump volt amerikai elnököt szállító repülőgép a múlt hét végén az egyesült államokbeli New Orleansban, miután az egyik hajtóműve meghibásodott – derült ki szerdán a politikus környezetéből származó információk alapján.

Donald Trump szombaton repült vissza a floridai Palm Beachen lévő luxusotthonába, miután a délkelet-louisianai városban beszédet tartott a Republikánus Párt adományozói előtt.

Fotó: Chandan Khanna / AFP

A repülőgép, amelyen utazott, egy Dassault Falcon 900-as típus, amely az egyik adományozóé volt, mindössze száz kilométernyi távolságot tett meg, amikor az egyik hajtómű meghibásodott, és a pilóta úgy döntött, hogy visszafordul New Orleansba - derült ki a The Washington Post amerikai napilap cikkéből.

Az újság szerint Trump tanácsadókkal és a védelmével megbízott rendőrökkel utazott. Néhány órával később a republikánus milliárdos felszállt egy másik repülőgépre, amely hazavitte.

Több mint egy évvel a 2020-as elnökválasztáson elszenvedett vereségét követően a 75 éves Donald Trump továbbra is a Republikánus Párt egyik legerősebb embere. Nyilatkozataiban rendszeresen közli, hogy indulni szeretne a 2024-es elnökválasztáson, hogy egy második ciklusra ismét a Fehér Házba kerüljön.