Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon hívta fel a figyelmet az Eurostat kedden megjelent statisztikájára, mely szerint 2021 negyedik negyedévében Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a foglalkoztatás az Európai Unióban az előző negyedévhez képest. Az adatok szerint hazánkban 1,2 százalékkal dolgoztak többen ezen összehasonlítás szerint, amivel messze megelőzzük a 0,5 százalékos uniós átlagot.

Fotó: Mórisz-Sabján Simon

A pénzügyminiszter posztjához fűzött kommentben hangsúlyozta, hogy míg 2010-ben 12 százalék volt a magyar ez azóta 4 százalék alá csökkent és a foglalkoztatottak száma 3,7 millióról 4,7 millióra nőtt. A politikus szerint a cél a teljes foglalkoztatottság. Az Eurostat keddi jelentéséből az is kiderül, hogy az előző negyedévhez képest Magyarországon nőtt a 3. legnagyobb mértékben a gazdasági kibocsátás (2 százalék), Szlovénia (5,4 százalék) és Málta (2,3 százalék) mögött, Spanyolországgal holtversenyben. Az uniós átlag 0,3 százalékot, az eurózóna 0,4 százalékot bővült.

Tíz bank válaszolt, biztonságban pihen-e náluk az ügyfelek pénze a háború árnyékában

Bár a Sberbank végelszámolását követően némileg növekedett a többi magyarországi bank ügyfeleinek aggodalma, erre nincs ok, a hitelintézetek és a Magyar Nemzeti Bank VG-nek küldött reakciói alapján rendkívül stabil és megbízható a hazai piac.