Britney Spears megerősítette azokat a híreszteléseket, miszerint könyvet ír a gyámsága ideje alatti, illetve utáni életéről, karrierjének alakulásáról és a családjával való kapcsolatáról – számolt be a BBC.

Spears 2008-ban került az apja, Jamie Spears gyámsága alá, amikor mentális egészségügyi válságba került. 

A gyámszerep feljogosította a férfit, hogy átvehesse az irányítást a lánya pénzügyeivel és karrierjével kapcsolatos döntések felett,

valamint olyan magánjellegű kérdésekben hozhatott döntést, mint például a tizenéves fiaival való kapcsolattartás.

Bár Spears nem árult el részleteket a könyv lehetséges megjelenési dátumáról vagy kiadójáról, a Pag Six lap információi szerint az énekesnő februárban kötött 15 millió dolláros megállapodást a Simon & Schuster kiadóval.

Fotó: XOSE BOUZAS / AFP

Az énekesnő elmondta, hogy életének olyan múltbéli eseményeit dolgozza fel a könyvben, amelyeket „soha nem volt képes nyíltan kifejezni”. A Los Angeles-i bíróság novemberben szüntette meg azt a 13 évig tartó gyámsági felügyeletet, amely életének számtalan részére kihatással volt.

Spears úgy nyilatkozott, a könyv megírásának folyamata gyógyító és terápiás jellegű volt számára, hozzátéve, hogy nehéz volt felszínre hozni életének fájdalmas történéseit. A sztár az anyját és a nővérét is többször támadta, akiket azzal vádolt, hogy saját könyveket írnak, miközben ő még az autóvezetéshez való jogát is elveszítette.