Vlagyimir Petrovics Frolov vezérőrnagyot Ukrajnában ölték meg –  jelentette az orosz állami média. 

Ez ritka beismerés a Kreml részéről, amely jellemzően lekicsinyli a háborús veszteségeket. 

Az ukrán hírforrások korábban már beszámoltak arról, hogy Oroszország több tisztet és magas rangú parancsnokot is elveszített a háborúban, a Kreml ezidáig azonban ritkán erősítette meg a jelentéseket tudatta az Insider.

Vlagyimir Petrovics Frolov vezérőrnagy, a 8. hadsereg parancsnokhelyettese az ukrán erőkkel folytatott harcok során vesztette életét – közölte Alekszandr Beglov szentpétervári kormányzó. Beglov azok között volt, akik részt vettek az elhunyt parancsnok temetésén a szentpétervári Szerafimovszkij temetőben április 16-án, ahol a tábornokot katonai tiszteletadással búcsúztatták.

Ma egy igazi hőstől búcsúzunk. Vlagyimir Petrovics Frolov hősi halált halt az ukrán nacionalistákkal vívott harcban

 – mondta Alekszandr Beglov kormányzó a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.

Miközben Oroszország katonai inváziója Ukrajnában akadozik, az orosz védelmi minisztérium szerint a hadsereg a kelet-ukrajnai Donbász régió "felszabadítására" összpontosít. Ugyanakkor Vlagyimir Putyin orosz elnök alaptalanul állítja, hogy "népirtás" folyik a Donbászban, amelynek területeit a Kreml által támogatott szakadárok ellenőrzik.

Oroszország a hivatalos jelentések szerint március 25-ig 1351 katonát veszített, az adatokat azóta nem frissítették. A becslései szerint azonban az orosz áldozatok száma a 15 ezer főt is elérheti. 

Mindezzel szemben Ukrajna számításai szerint akár 20 ezer orosz katona is életét veszthette a harcokban.