ígéretet tett arra, hogy amint megvalósul a Twitter felvásárlása, feloldja Donald Trump letiltását a közösségi platformról

– írja a CNBC.

A világ leggazdagabb embere már nagyon lelkes az új üzlet iránt, azonban tevékenységét nem mindenki nézi jó szemmel. Musk ugyanis kijelentette, hogy bevezeti a korlátlan szólásszabadság alkalmazását. Több ismert közéleti személyiség is összefogott ezért annak érdekében, hogy a Twitter bojkottálására szólítsa fel a hirdetőket. A Musk-ellenes kampány mögött Soros, Clinton és Obama emberei, valamint európai kormányok állnak. Huszonhat civil és érdekvédelmi szervezet írt alá egy levelet, amelyben kifejezik aggodalmukat az új koncepció miatt.

Musk a tiltást és a korlátozást csak extrém esetben engedné, szerinte joga van mindenkinek véleményt nyilvánítani, a fake profilokra viszont odafigyelnének, ha gyanús tevékenységet, például átverést észlelnek.

Elon Musk &Twitter
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Elon Musk az utóbbi időszakban felfokozta az érdeklődést a Twitter iránt. A milliárdos miatt tömegek mennének dolgozni a közösségi médiához, Musk pedig jelezte, hogy várja őket.

Trumpot még tavaly januárban tiltotta le a Twitter, amit azzal indokoltak, fennáll a veszélye annak, hogy további erőszakot szít, utalva ezzel a Capitoliumban történtekre. A volt amerikai elnök korábban azt nyilatkozta, annyira sértőnek érzi a fiókjának a szabotálását, hogy már nem is térne vissza, azonban Musk gesztusa után lehet, hogy változni fog a véleménye.