A Top Gun: Maverick című, Tom Cruise főszereplésével forgatott kasszasiker a világ idei legnagyobb bevételt hozó filmje. A produkció globális jegybevétele a hétvégén lépte át az egymilliárd dolláros (381 milliárd forintos) határt, megelőzve a Doktor Strange az őrület multiverzumában című képregényfilmet, amely eddig 943 millió dollárt (359 milliárd forintot) hozott világszerte.

Top Gun Maverick Tom Cruise
Fotó: Paramount Pictures

Az 1986-os Top Gun folytatása az egyetlen film ebben az évben, és a második a pandémia kitörése óta, amely több mint egymilliárd dolláros bevételt ért el – közölte a Variety című szaklap. A másik film a tavaly a mozikba került Pókember: Nincs hazaút volt, amelyre 1,9 milliárd dollárért (724 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A Top Gun: Maverick is kényelmesen megelőzte Cruise korábban legnagyobb bevételt hozó filmjét a globális jegypénztáraknál: a 2018-ban bemutatott Mission: Impossible - Utóhatás 792 millió dollárt (302 milliárd forintot) ért el. A májusi cannes-i filmfesztiválon debütált Top Gun: Maverick rendezője Joseph Kosinski, aki a Feledés című 2013-as sci-fit forgatta Cruise-zal.