Amber Heard  ügyvédje csütörtökön árulta el, hogy a színésznő nem tudja kifizetni azt a 10,4 millió dollárt, amivel volt férjének, Johnny Deppnek tartozik. A színésznő a rágalmazási perrel kapcsolatos magas jogi költségek miatt fizetésképtelen – állítják a The New York Post című lapnak nyilatkozó források. Ennek hátterében Heard múltbeli pazarló költekezése állhat, amelyeket nagyrészt utazásokra, ruhákra, ajándékokra és borokra fordított.

A források szerint az Aquaman című film sztárjának jogi képviselőt kellett váltania, és most a lakásbiztosítására támaszkodik, hogy fedezze az ügyvédek költségeit. Heard ügyvédjének számláját nagyrészt a Travelers Companies állta a színésznő biztosítási kötvényének feltételei alapján.

(FILES) In this file photo taken on November 21, 2015 Actors Johnny Depp (L) and Amber Heard attend the Los Angeles Premiere of "The Danish Girl", in Westwood, California. - A US jury on June 1, 2022found Johnny Depp and Amber Heard defamed each other, but sided far more strongly with the "Pirates of the Caribbean" star following an intense libel trial involving bitterly contested allegations of sexual violence and domestic abuse. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Fotó: VALERIE MACON / AFP

Heard nettó vagyonát körülbelül 1,5 és 2,5 millió dollárra becsülik, mely közel sem annyi, mint amennyivel most az esküdtszék döntése után Deppnek tartozik. A hathetes rágalmazási per során Heard és több tanú is azt vallotta, hogy a színésznő valószínűleg nem rendelkezik akkora vagyonnal, hogy ki tudja fizetni a volt férjét. A bírósági tanúvallomásokból kiderült, hogy Heardnek egymillió dollárt fizettek a 2018-as Aquaman című filmben játszott szerepéért, és további 2 millió dollárt a jövőre megjelenő folytatásért. A tanúk arról is vallottak, hogy Heard több együttműködést is elvesztett a botrány miatt, köztük a L'Oréallal kötött márkaszerződését is.

Heard azt az ígéretét sem váltotta be, hogy a 2016-os válásuk után a Depptől kapott 7 millió dollárt az Amerikai Polgárjogi Uniónak (ACLU) és a Los Angeles-i Gyermekkórháznak adományozza. 

Az ACLU képviselője az esküdteknek elmondta, hogy a színésznő 2018-ban állította ki az utolsó csekket a jótékonysági szervezet részére, ezt követően leállította a kifizetéseket a pénzügyi nehézségei miatt.

A fizetésképtelenség ellenére Depp még mindig követelheti a neki megítélt összeget, a volt felesége két készülőben lévő filmjéből származó jövedelemére is igényt tarthat, lefoglalhatja egyéb vagyontárgyait, vagy akár a kaliforniai Yucca Valleyben fekvő házát. A kalfiorniai sivatagban található három hálószobás, három fürdőszobás ház értékét 1 millió dollárra becsülik. 

Amennyiben Heard nem fizeti ki az ítéletben meghatározott összeget, Depp behajtási eljárást indíthat, hogy lefoglalhassa fizetését, vagy egyéb bér jellegű jövedelmét – mondták a szakértők.

Az ítélet akár 30 évig is hatályos maradhat, így ha Heard új bevételi forráshoz jut, Depp arra szintén igényt tarthat.