Miután Johnny Depp megnyerte a volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási pert, a színésznő ügyvédje, Elaine Bredehoft az NBC Today című műsorában beszélt csütörtökön, ahol elmondta hogy véleménye szerint az esküdtek nem tudták függetleníteni magukat a tárgyalást övező médiafelhajtástól.

A hathetes tárgyalás idején a TikTok és a Twitter felületén közölt posztok is túlnyomórészt Deppnek kedveztek, melyeket Bredehoft borzalmasnak nevezett, és a római gladiátori játékokkal hozta párhuzamba az egész tárgyalást övező őrületet. Hozzátette, hogy ellenezte a kamerák jelenlétét a tárgyalóteremben, és az ügy érzékeny mivolta miatt ezt jegyzőkönyvbe is vetette.

Bredehoft szerint az ítélet "szörnyű üzenetet" küld: 

Hacsak nem veszed elő a telefonodat, és nem veszed videóra, ahogy a házastársad vagy a párod megver, gyakorlatilag nem fognak hinni neked

 – mondta.

Fotó: AFP / EVELYN HOCKSTEIN / POOL

Depp, aki szerdán nem volt jelen a bíróságon egy korábban betervezett munkahelyi elfoglaltság miatt, 50 millió dolláros kártérítésre perelte Heardöt a The Washington Post című lapban megjelent 2018-as írása miatt, amelyben azt állította, hogy a családon belüli erőszakot szenvedett el. Bár a cikk soha nem említette név szerint a színészt, Depp ügyvédei szerint az írás közvetve utalt azokra a vádakra, amelyeket a nő a 2016-os válásuk során felhozott ellene. Az esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést ítélt oda Deppnek.

Bredehoft elmondta, hogy teljességgel lehetetlen, hogy Heard kifizesse a 10,4 millió dolláros pénzbüntetést,

és hozzáfűzte, hogy feltétlenül fellebbezni szándékozik. Az ítélethirdetést követően Heard közölte, hogy csalódottsága "szavakkal kifejezhetetlen", azt állítva, hogy a rengeteg bizonyíték sem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljon a volt férje hatalmával – mondta. 

Kiderült, miért lett fizetésképtelen Amber Heard – visszaütött a pazarló életmód

A színésznő nettó vagyonát körülbelül 1,5 és 2,5 millió dollárra becsülik, az ítélet szerint ennek tízszeresét kellene volt férjének, Johnny Deppnek kifizetnie.