A GoFundMe letiltotta a Kimberly Moore által indított gyűjtést, még mielőtt komolyabb összeget tudott volna összeszedni - írta meg a TMZ.com.

Az indoklás szerint Moore igazából nem Heard számára akart pénzt gyűjteni, hanem meg akart gazdagodni a színésznő szorult helyzetén.

Fotó: AFP

Moore a gyűjtés leírásánál azt írta, hogy az esküdtek felmentették a bántalmazót és az áldozatot büntették. Hozzáteszi, hogy ez a hozzáállás táplálja a nők elleni erőszakot és együttérzését fejezi ki Heard felé, akiről tudni lehet, hogy nem tudja kifizetni a kártérítésként Depp-nek ítélt összeget. Azt is írja, hogy felvette a kapcsolatot Heard jogi csapatával, aki minden centet megkap az összegyűlt pénzből. A sorait azzal zárja, hogy aki segíteni akar a színésznőnek, az utaljon egy tetszőleges összeget.

A GoFundMe megkereste az üggyel kapcsolatban a színésznő ügyvédeit, akik közölték, hogy senkivel nem állapodtak meg adománygyűjtésekről, annak ellenére, hogy Heard valóban nem tudja kifizetni a több millió dolláros kártérítést.

Az oldal ez után letiltotta Moore adománygyűjtését, mivel arra jutottak, hogy csalásról van szó.

A GoFundMe szóvivője elmondta, hogy gyakori, hogy csalók hoznak létre adománygyűjtéseket a felületükön, így folyamatosan figyelik a gyanús hirdetéseket és törlik azokat, amik nem kapcsolhatók valódi szervezetekhez.

Johnny Depp és Amber Heard pere az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó tárgyalás lett az Egyesült Államokban és az egész világon. A két színész régóta húzódó csatározásában erős állításokkal támadták egymást. Az esküdtek végül Depp-nek adtak igazat volt feleségével szemben. Heard bejelentette, hogy benyújtja fellebbezését az ítélet ellen.