Felfüggesztik a kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2022. június 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8-8 órás időtartamban – olvasható a Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-oldalán.

Pécs Laufer László Hungary KOZ Kamionok Szederkényben Megnövekedett a teherforgalom az alsóbb rendű utakon kamion forgalom település teherforgalom DN20130804
Fotó: Laufer László / Pécs

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása megszakítás nélkül 48 órán át, szombaton 22 órától pünkösdhétfőn 22 óráig lenne érvényben a pünkösddel háromnaposra nyúló hétvégén. A közlekedésért felelős miniszter azonban indokolt esetben – a környezetvédelmi és forgalombiztonsági szempontokat is mérlegelve – átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

E lehetőséggel élve a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján szombaton és vasárnap éjjel nyolcórás időablak nyílik az áruellátás zavartalansága érdekében. Az intézkedésnek köszönhetően – írja a minisztérium – a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.