Az északnyugati Oregon állam Csendes-óceánhoz közeli erdőségeiben, Josephine megyében az erős szél miatt egyetlen nap alatt, péntekről szombatra, megháromszorozódott a lángokban álló terület nagysága, és megközelítette a 4500 hektárt. A körzeti rendőrség otthonaik elhagyására szólította fel a terület lakosait, életveszélyre és arra hivatkozva, hogy a mentőegységek nem biztos, hogy meg tudják közelíteni a lakásokat, házakat, ha azokat a lángok elérik.

Kate Brown, Oregon kormányzója életbe léptette a tűz-vészhelyzeti tervet, ami anyagi forrásokat biztosít a lángok elleni védekezéshez. 

A területen egy villámcsapás lobbantotta lángra az erdőt augusztus 17-én. Oregon állam több területén összesen 30 helyen küzdenek a lángokkal.

Flames burn to the Klamath River during the McKinney Fire in the Klamath National Forest northwest of Yreka, California, on July 31, 2022. - The largest fire in California this year is forcing thousands of people to evacuate as it destroys homes and rips through the state's dry terrain, whipped up by strong winds and lightning storms.The McKinney Fire was zero percent contained, CalFire said, spreading more than 51,000 acres near the city of Yreka. (Photo by DAVID MCNEW / AFP)
Fotó: David McNew / AFP

Az ország délkeleti részén, Mississippi államban a rendkívüli áradások miatt kellett vészhelyzetet hirdetni.

Az államot kettészelő Pearl folyó már számos házat és üzletet elöntött, több helyen kellett kitelepíteni a lakosságot. Az állam fővárosában, Jacksonban hétfőre várják a folyó tetőzését, a két évvel ezelőtti árvízi szint közelében, ami azt jelenti, hogy a belváros utcáit is elönti majd a folyó.

Tate Reeves kormányzó szombaton hirdetett rendkívüli állapotot, és arra szólította fel a Jackson veszélyeztetett részein élőket, hogy készüljenek fel otthonaik elhagyására. A figyelmeztetés szerint üzleti és lakónegyedek is veszélyben lehetnek. A helyi hatóságok homokzsákokat osztottak ki a lakosoknak, és arra kérték őket, hogy azokkal vegyék körbe ingatlanjukat.