A New York-i legfelsőbb bíróság megvizsgálja a kegyvesztett filmproducer, Harvey Weinstein fellebbezését a 2020-as nemi erőszakkal és szexuális zaklatással kapcsolatos ítélet ügyében – írja a Deutsche Welle

Jury Deliberations Continue In Harvey Weinstein Rape And Assault Trial
Fotó: Spencer Platt / Getty Images

A fellebbviteli bíróság szóvivője közölte, hogy Janet DiFiore főbíró múlt pénteken helyt adott a fellebbezésnek. A bíróság nem pontosította a döntés indokait. 

A bíróságnak jogában áll fenntartani a Weinstein ellen hozott ítéletet és 23 éves börtönbüntetését, vagy akár új eljárást is elrendelhet.

Harvey Weinstein 23 évet kapott

A volt filmproducert 2020-ban ítélték 23 évnyi börtönre nők elleni erőszakért és szexuális zaklatásért.

Korábban, júniusban egy alacsonyabb szintű fellebbviteli bíróság helybenhagyta Weinstein börtönbüntetését, és elutasította ügyvédeinek azon állítását, miszerint a manhattani bíró több olyan hibát követett el, amelyek a volt filmproducer esélyeit rontották. 

A fellebbviteli bíróság szóvivője szerint az új tárgyalásra valamikor jövőre kerülhet sor. Weinstein egyik ügyvédje, Arthur Aidala azt mondta, hogy a 70 éves egykori producer megkönnyebbült a döntést követően. Weinstein Kaliforniában tölti a börtönbüntetését, ahol további öt nő esetében is folytatódnak majd a tárgyalások. Az Egyesült Királyságban 1996-ban elkövetett két rendbeli szeméremsértő bántalmazás vádjával is szembe kell még néznie az egykori filmesnek.