A brit gyógyszerfelügyelet szerint az e-cigarettákat használók furcsa mellékhatásokra panaszkodnak: egyesek elhomályosult látásról és könnyező szemekről számoltak be, míg mások szédülést, fáradtságot, fülcsengést tapasztaltak – írja a The Sun.

Close-up,Of,A,Man,Vaping,An,Electronic,Cigarette
Fotó: Shutterstock

A hatóság az elmúlt három év során mintegy 200 bejelentést kapott 556 különböző mellékhatástól szenvedő személytől. Egy felhasználó hallásproblémákra panaszkodott, egy másik azt állította, hogy a készülék használata után cseng a füle. A gyógyszereket és egészségügyi termékeket szabályozó felügyelet szerint a köhögés, a csuklás, a torokfájás vagy a rekedt hang, illetve a zihálás volt a leggyakoribb panasz.

Betiltották a legnépszerűbb e-cigit az Egyesült Államokban

Leveszik a boltok polcairól a Juul termékeit a tengerentúlon.

A bejelentések alapján nem tipikus mellékhatás, de néhányaknál előfordult szédülés, hárman pedig homályos látásról és könnyező szemekről számoltak be. Egy személy azt mondta, hogy fáradt lett az e-cigarettától, egy másik úgy fogalmazott, ellustult az elektromos cigitől.

Angliában mintegy hárommillió ember használ e-cigarettát.

John Dunne, az egyesült királyságbeli iparági szereplőket tömörítő szövetség főnöke szerint az eszközök a hagyományos cigarettáknál kevésbé károsak.

Tudósok: az e-cigaretta nem megoldás

Az e-cigaretta nem jó módszer a dohányzásról való leszokásra egy új osztrák tanulmány szerint.

Általánosan ismert, hogy a dohányzásról áttérő felnőttek mellékhatásokat tapasztalhatnak, amíg a szervezetük alkalmazkodik

– vélekedett.

A gyógyszerfelügyeleti hatóság közölte: az, hogy bejelentenek valamilyen tünetet, nem szükségszerűen jelenti azt, hogy a panaszt az e-cigaretta okozta.

Végleg betiltották egy hatalmas országban az e-cigarettákat

Mexikóban szerdától tilos az elektronikus cigaretták használata, Mexikóváros belvárosában pedig a közterületen sem szabad rágyújtani.