Csütörtökön nyugat, délnyugat felől egyre több felhő érkezik; és eleinte elszórtan (főleg északkeleten, északon), majd késő délutántól, estéről egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a déli, majd estétől az északnyugati szél erősödik meg, 26–31 fokkal tetőzik a meleg.

Autumn,Landscape.,Autumn,Tree,Leaves,Sky,Background.
Fotó: Shutterstock

Pénteken reggel keleten is megszűnik az eső, majd átmenetileg mindenhol többórás napsütés várható. Estétől nyugat felől aztán újabb felhősödésre számíthatunk, és itt már újra lehet csapadék. A hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Főleg reggel és estétől lesz élénk az északnyugati szél.

Szombat reggel még többfelé, napközben már egyre inkább csak az északkeleti területeken fordul elő eső, zápor. Néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik. Délután többórás napsütés valószínű, majd a Nyugat-Dunántúlon újabb esők lehetnek, 24 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok. Élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, 22-23 fok lesz délután.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen. Nem lesz csapadék, és a szél is mérséklődik. Kissé erősödik a nappali felmelegedés: 21-26 fok körül valószínű a maximum.

Kedden fátyolfelhők zavarják a szeptemberi napsütést, eső nem fordul elő. Kellemes kora őszi idő ígérkezik 24 fok körüli csúcsértékkel.