Nagyon szoros, gigászi küzdelemben bronzérmet szerzett Tóth Dávid, a magyar e-sport-válogatott kiválósága a Sim Racing World Cup 2022 döntőjében, amelyet október 23-án tartottak Monacóban. A virtuális pilóta Magyarország eddigi legjobb szimulátorsport-eredményét érte el az első Sim Racing-világkupa döntőjében.

Budapest 20221012 Esport 2022 sajtótájékoztató Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Tóth Dávid Budapest 20221012 Esport 2022 sajtótájékoztató Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Tóth Dávid
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A világ legjobb idejével, az éremszerzés reményében utazott Tóth Dávid a döntőre, amelyet az AS Monaco stadionjában rendeztek meg. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a szimulátoros világbajnokság döntőjében hihetetlenül erős volt a mezőny, és csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között az Assetto Corsa játékplatformján.

A magyar e-sport-válogatott kiválósága újfent szenzációs teljesítményt nyújtott: megnyerte a virtuális Red Bull Ringen tartott sprintfutamot, míg Silverstone-ban és Imolában a harmadik helyen ért célba, 

így az utolsó pillanatig harcban állt az aranyéremért. A zárófutamon Tóth Dávid a negyedik helyet szerezte meg, így a gigászi küzdelemben a dobogó harmadik fokára állhatott fel összetettben.