Százra nőtt a szomáliai fővárosban szombaton végrehajtott két pokolgéprobbantás halálos áldozatainak száma, további háromszázan megsérültek.
A támadás aznap történt, amikor az elnök, a miniszterelnök és más magas rangú vezetők arról tanácskoztak, hogyan lépjenek fel az erőszakos szélsőségesek, mindenekelőtt az al-Shabaab terrorszervezet ellen, és a kormány új offenzívát indított a szélsőséges csoport ellen. 

Beszámolók szerint az első robbanás az oktatási minisztérium épületénél történt, a második pokolgépet ebédidőben, egy zsúfolt étterem közelében hozták működésbe.

A Shabelle szomáliai hírportál arról számolt be, hogy a meggyilkoltak között van a fővárosi rendőrség vezetője és egy neves újságíró is. A portál szerint Katar, Törökország és Etiópia légitársaságai terrortámadásoktól tartva törölték Mogadishuba tartó járataikat. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló al-Shabaab több mint egy évtizede harcol az Afrika szarván fekvő államban a jelenlegi kormányzat megbuktatásáért és az iszlám törvénykezésen alapuló uralmuk bevezetéséért.
Az al-Shabaab gyakran támad a fővárosban lévő célpontokat, az offenzívák rendszerint robbantásokkal kezdődnek, majd fegyveresek hatolnak be az épületbe, és tűzpárbajba bocsátkoznak a biztonsági erőkkel. Az iszlamisták 2015-ben már megostromolták az oktatási minisztériumot. A szombati támadás a Zobe csomópontnál történt, ahol az al-Shabaab által 2017-ben elkövetett robbanás több mint ötszáz embert ölt meg.