A köztársasági elnök pénteken kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit. A hivatalos eseményről Novák Katalin is beszámolt a Facebookon. 

Ma (péntek) délután az Állami Számvevőszék elnökének javaslatára kineveztem az Integritás Hatóság vezetőit. Elnöke Biró Ferenc Pál, alelnökei Holbusz Tímea és dr. Dabóczi Kálmán

– olvasható az államfő bejegyzésében

Budapest, 2022. november 4.Novák Katalin köztársasági elnök (k), mellette Dabóczi Kálmán alelnök (b), Bíró Ferenc elnök (b2) és Molbusz Tímea alelnök (j2), valamint Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke (j2) az Integritás Hatóság vezetőinek kinevezésén a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A hatóság elnökét és elnökhelyetteseit az Állami Számvevőszék elnöke javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre. A hatóság elnökének és elnökhelyettesének tisztségére a Hatóság Igazgatósága Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság október 14-én nyílt és nyilvános pályázatot írt ki. 

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter korábban azt közölte, hogy november 19-én megkezdheti a működését a hatóság. Hozzátette, a bizottságnak tett 17 vállalás ügyében, amelyekről a jogállamisági feltételeknek való megfelelés érdekében döntött a kormány, és terjesztette be ezeket az Országgyűlésnek, az év végéig meghosszabbított határidőig megszülethet a megegyezés az Európai Bizottsággal.