Közélet

A legkihívóbb, a legrosszabbul öltözött, Stifler mamája, és persze Spielberg – galéria a Golden Globe-gála legjobb képeiből

A reformoknak köszönhetően a tavalyi gálát bojkottáló sztárok is visszatértek, és az NBC televízió is vállalta a műsor közvetítését a Beverly Hilton hotelből.

Steven Spielberg A Fabelman család című önéletrajzi alkotása kapta a legjobb drámai film díját, Martin McDonagh A sziget szellemei című filmje pedig a legjobb vígjáték vagy musical trófeáját a helyi idő szerint kedden este Los Angelesben megrendezett Golden Globe díjátadó gálán. A televíziós kategóriák fődíjait az Abbott Elementary, A Fehér Lótusz és a Sárkányok háza nyerte. Az estén Eddie Murphy vehette át a Cecil B. DeMille-díjat, Ryan Murphy pedig a Carol Burnett-díjat kapta meg.
 

US director Steven Spielberg poses with the awards for Best Director - Motion Picture and Best Picture - Drama for "The Fabelmans" in the press room during the 80th annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton hotel in Beverly Hills, California, on January 10, 2023.
Steven Spielberg ismét nagyot alkotott.
Fotó: Frederic J. Brown / AFP

Jerrod Carmichael, a 80. Golden Globe-ceremónia házigazdája bevezetőjében kertelés nélkül számolt be arról a közönségnek, hogy mi volt a baj a díjakat odaítélő testülettel:

Elmondom, miért vagyok itt, azért, mert fekete vagyok.

A tavalyi díjátadót ugyanis a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) nem tudta a hagyományos külsőségek közepette megrendezni, mert össztűz zúdult rá, miután kiderült, hogy a testületnek nem voltak fekete tagjai. Az HFPA az elmúlt évben sokat tett a szervezet megváltoztatásáért: a bővítéssel tagságát sokszínűbbé, befogadóbbá tette, és a tevékenységével kapcsolatban felmerült etikai problémákat is igyekezett kezelni. A reformoknak köszönhetően a tavalyi gálát bojkottáló sztárok is visszatértek, és az NBC televízió is vállalta a műsor közvetítését a Beverly Hilton hotelből.

Sean Penn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét adta át a közönségnek: „Nem lesz harmadik világháború” – mondta az elnök Ukrajna győzelmét jósolva az orosz katonai agresszióval szemben. És hozzátette: „Ez nem egy trilógia.”

 

Golden Globe díjátadó Steven Spielberg divat galéria
Kapcsolódó cikkek