Egészen valószínűtlen fényképet osztott meg közösségi oldalán Vitályos Eszter. Ezen a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, egyben parlamenti államtitkára Bruce Dickinsonnal, az Iron Maiden énekesével látható.

A bejegyzésből kiderült, hogy a magyar politikus az Egyesült Királyságban, egészen pontosan Guildford városában találkozott a legendás brit heavy metal együttes frontemberével, nem is akármilyen szituációban. A Londontól mintegy 40 kilométerre délnyugatra fekvő településen ugyanis 

vívókupát rendeztek, amelyen mindketten érdekeltek voltak.

Vitályos Eszter igazolt vívóversenyző, Bruce Dickinson pedig a veterán angol válogatott tagja. A Wikipédia vonatkozó szócikke szerint a zenész 1985-ben kezdett el ismerkedni a vívással az Iron Maiden World Slavery turnéját követő pihenőidőszakban. Az évtized második felében már a hetedik helyen jegyezték a brit tőrvívóranglistán. A minél jobb eredmények elérése érdekében 1987 végén – a Seventh Son of a Seventh Son album felvételeinek befejezését követően – Bonnba költözött, hogy minél közelebb legyen a vívóközponthoz, ahol edzett. Később, 1989-ben klubjával együtt képviselte Nagy Britanniát az Európa-kupában. A versenyzésen túl Duellist néven létrehozott egy vívófelszerelésekkel foglalkozó céget is.

Vitályos Eszter pár éve a Hír Tv Magánterület című műsorában beszélt a víváshoz való viszonyáról. Azt mondta, hogy gyermekkora óta szenvedélyes vívó, de még mindig nem tanult meg veszíteni.

A bejegyzése alatti kommentfolyamban az is olvasható, hogy a politikus kedvenc énekese éppen Bruce Dickinson. A közös fotó úgy készült, hogy Vitályos Eszter odalépett hozzá és megkérdezte, hogy csinálhat-e vele egy képet. Erre a rocksztár úgy reagált:

A kérdés az, én csinálhatok-e veled?

Vitályos Eszter azt is megjegyezte, hogy az Iron Maiden énekese „zsenin vív” és szerény is.