Természetesen Twitter-bejegyzés formájában közölte hogy találkozott az amerikai kongresszus alsóházának elnökével, Kevin McCarthyval és a kisebbségben lévő demokratákat vezető Hakeem Jeffriesszel, hogy megbeszéljék, hogyan biztosítható az, hogy a Twitter mind a két párttal méltányosan bánjon.

Elon Musk, chief executive officer of Tesla Inc., departs court in San Francisco, California, US, on Tuesday, Jan. 24, 2023. Investors suing Tesla and Musk argue that his August 2018 tweets about taking Tesla private with funding secured were indisputably false and cost them billions of dollars by spurring wild swings in Tesla's stock price.
Fotó: Marlena Sloss / Bloomberg via Getty Images

Musk egyébként az elmúlt év során egyre inkább a republikánusok közelébe sodródott, a Twitter korábbi vezetését különböző újságírók számára elérhetővé tett iratok segítségével próbálta meg lebuktatni, és persze a novemberi választás előtt is közölte, hogy a republikánusokra érdemes szavazni. Ugyancsak az ő döntése eredményeként használhatná ismét a közösségi oldalt Donald Trump, bár a volt elnök mindeddig még nem élt a lehetőséggel.

A magát a szólásszabadság apostolának tartó milliárdos később vele szemben kritikus újságírókat és őt parodizáló felhasználókat is kidobott az oldalról, ezért kérdéses, hogy mennyire lesz képes pont ezt az ígéretét betartani, miközben többször is a woke agyvírust nevezte meg az emberiségre leselkedő egyik legnagyobb problémaként, talán nem teljesen függetlenül attól, hogy egyik gyereke megváltoztatta a nemét, és hallani sem akar többet róla.