Megtagadta apját fia, aki közölte, hogy mostantól nőként akar élni, ehhez minden szükséges iratot benyújtott a bírósághoz, és bízik a pozitív elbírálásban.

Nem akarok többé együtt élni a biológiai apámmal, és nem kívánok sem rokoni, sem semmilyen más kapcsolatban lenni vele a jövőben

– mondta Xavier Alexander Musk. A Sky News birtokába jutott dokumentumokban az új nevét kitakarták. Arról nincs semmilyen információ, hogy miért történt ez a szakadás Musk és gyermeke között. A Sky News megkereste Elon Musk ügyvédjét és a Tesla sajtóirodáját is, de sehonnan nem kaptak választ a kérdésekre.

A lap arról ír, lehetséges, hogy a családi dráma hátterében Xavier Alexander Musk transzneműsége áll. Apja az év elején nyíltan támogatását fejezte ki a Republikánus Párt felé. Nincs bizonyíték, hogy ez okozná Elon Musk és a gyereke közötti problémákat, de nem kizárt, hogy politikai nézeteltérés lehet a háttérben.

SpaceX Conducts In-Flight Abort Test In Florida
Fotó: PAUL HENNESSY

Elon Musk az elmúlt hónapokban folyamatosan a média középpontjában van tettei és kijelentései miatt. A Tesla és a SpaceX vezére nemrég bejelentette, hogy 44 milliárd dollárért felvásárolja a Twittert, utána többször is egymásnak ellentmondó információkat közölt az ügyről. A legfrissebb hírek szerint a világ leggazdagabb embere addig nem hajlandó nyélbe ütni az üzletet, ameddig nem kapja meg a platformon található hamis profilokról szóló összes adatot. Musk szerint A Twitteren regisztrált fiókok 20 százaléka hamis profil, a Twitter vezetősége viszont kitart amellett, hogy az arány csupán 5 százalék.

A Twittert leszámítva is borzolja a piaci szereplők kedélyeit a milliárdos. A Tesla háza táján naponta közöl új infókat azzal kapcsolatban, hogy milyen lépésekre készül a cég. Egyik nap hatalmas leépítésekről ad hírt, a következőn pedig létszámbővítést ígér.