Közélet

A lengyel határ közvetlen közelében támadtak az oroszok

Éjjel és reggel is drónokkal támadta Oroszország a nyugat-ukrajnai területeket, a lengyel határtól 15 kilométerre fekvő Javoriv városa is kapott dróntalálatokat.

Légiriadókkal kezdődött a szombat Ukrajna-szerte: Oroszország péntek este óta 16 darab iráni gyártású drónnal támadott a brianszki térségből és az Azovi-tenger keleti partjáról – jelentette a Bloomberg amerikai hírügynökség az ukrán védelmi erőkre hivatkozva.

Drill of Territorial Defence Forces in Zaporizhzhia Region
Nyugat-Ukrajnában is szörnyű a helyzet.
Fotó: NurPhoto via AFP

Két drón a dnyipropetrovszki régió infrastruktúrájában tett súlyos károkat, három pedig épületekben a lvivi térségben, a múlt hét végén is támadott Javoriv városában, ami 15 kilométerre található a lengyel határtól és közel van Ukrajna legnagyobb kiképzőtáborához.

Az ukrán erők 11 drónt lelőttek.

Ezzel szinte egy időben a brit védelmi minisztérium jelentése szerint Oroszország az eddigi 18–27 évről 21–30 évre akarja emelni a sorkötelezettség korsávját, hogy ellensúlyozza azon fiatalok hiányát, akik jelenleg felsőoktatási tanulmányaikra hivatkozva kitérhetnek a sorkatonaság elől. A módosítási javaslatot feltehetőleg simán elfogadják, és 2024 januárjában léphet életbe.


 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek