BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami kézbe kerültek a Posta Biztosítók

A magyar állam tavaly jelentette be, hogy felvásárolja a Posta Biztosítót.

Lezárult pénzügyi értelemben is az az ügylet, amellyel a magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 66,9 százalékos, eddig külföldi kézben lévő üzletrészt vásárolt a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben. Ezzel száz százalékban magyar kézbe került a vállalatcsoport, tovább növelve a hazai tulajdon arányát a biztosítási szektorban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerdán. 

 

A magyar állam százszázalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a hannoveri központú Talanx csoport 2022 decemberében jelentette be, hogy szerződést kötötte a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének adásvételéről.

A biztosítási szektorban a mostani tranzakcióval 20 százalékra növő hazai tulajdonrész arányának gyarapodásával tovább élénkülhet a piaci verseny, növekedhet a biztosítási penetráció, és emelkedhet a szolgáltatások színvonala

– jegyzi meg a tárca közleménye.

A tranzakció zárásával járó tulajdonosváltás és a közgyűlési döntés nyomán Kadocsa Balázs tölti be a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját. A tranzakció a Posta Biztosítók ügyfeleit közvetlenül nem érinti – írják.

A társaságok a 2021-es üzleti évben összesen mintegy 350 millió euró bruttó díjbevételt értek el. Szerepük egyaránt meghatározó az életbiztosítási, valamint az utas-, gépjármű-, lakás- és nyugdíjbiztosítási szegmensben. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.