Rubik-kockával a kezében fotózták le a magyar országi látogatáson tartózkodó Ferenc pápát, magyar egyházi vezetők társaságában. A pápa a fotósnak a magasba emelte a magyar tudás nemzetközi szimbólumaként világszerte közismert kockát. Látogatása közben ritkán volt ilyen mosolygós.

 

Háromnapos, vasárnap záruló látogatásán a katolikus egyházfő számos gesztust tett Magyarország és a magyarok felé.

A Parlament előtt celebrált szentmiséjén Szűz Máriára, Magyarország pátrónájára bízta az országot, és gondolatait zárva magyarul szólalt meg.

Szeretnélek biztosítani benneteket közelségemről, és imáimról minden magyarért. Különösen gondolok azokra, akik az anyaországon kívül élnek, és megemlékezve mindazokról, akikkel életem során találkoztam, és akik oly sok jót tettek velem, a Buenos Aires-i szerzetes nővérekre gondolok

– üzente a magyaroknak az egyházfő.

Isten, áldd meg a magyart – kérte szentmiséjén magyarul Ferenc pápa, együttműködésre szólítva a felbolydult világot

Együttműködésre és nyitottságra szólított fel háromnapos magyarországi látogatásának fő eseményén, a Parlamentnél tartott vasárnap szentmisén Ferenc pápa. Eközben a világban nem enyhül a hatalmak közti feszültség, Ukrajnában a látogatás idején tovább dörögtek a fegyverek, a polgárháborús Szudánban éjfélkor véget ér a tűzszünet.