Videóüzenetet küldött pártjának, a Forza Italia képviselőinek szombaton Silvio Berlusconi korábbi olasz miniszterelnök, aki hosszú idő után először szólalt meg. Még április elején derült ki, hogy leukémiával küzd, és tüdőgyulladás miatt kórházban ápolják. Csaknem két hetet töltött az intenzív osztályon, de később javult az állapota

Fotó: AFP

A beszámolók szerint a 86 éves politikus a videón egy asztal mögött állt, kék inget és öltönyt viselt, mögötte pedig az olasz zászló és pártjának emblémája volt látható. Üzenetében azt mondta, készen áll arra, hogy visszatérjen dolgozni. 

Az elmúlt hetekben sem álltam meg, dolgoztam a párt új szerkezetén, és hamarosan ismét az oldalatokon fogok harcolni a szabadságért

– mondta a nagyjából húszperces videóban Berlusconi, aki szeretett volna kiszabadulni a párt milánói közgyűlésére, de családja és az orvosok megtiltották neki. Szerettei attól tartanak, hogy ez ismét veszélybe sodorná. 

A politikus elmondta, sokan kívántak neki jobbulást, még politikai ellenfelei közül is, de igazán párttársai felé áradó szeretetéért hálás, amely szerinte segített neki túllendülni a rendkívül veszélyes tüdőgyulladáson.